Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
Milyen a bőrtípusunk? Vissza az előző oldalra
Az arcbőr típusának meghatározása a megfelelő kozmetikum kiválasztása előtt kulcsfontosságú. Ideális esetben olyan termékeket kell használnunk, melyek nem hozzák létre vagy nem erősítik a nem kívánt bőrtípust. A legártalmasabbak e tekintetben az olyan tisztálkodószerek, melyek szulfátokat tartalmaznak (ezek kiszárítják, irritálják a bőrt), a bőrt eltömítő, ásványi olajat tartalmazó arckrémek (ez eltömíti a pórusokat), és az olyan bőrápoló termékek, melyek nem bőrbarát összetevőket tartalmaznak, így a bőr kipirosodhat, begyulladhat vagy hámlani kezdhet.

A négy leggyakoribb bőrtípus:
- normál (nincsenek feltűnően zsíros vagy száraz részek)
- vegyes/zsíros (zsíros, jellemzően az arc középső részén, máshol normál vagy száraz)
- érzékeny (a bőr szinte azonnal reagál, bőrpirosság jelentkezik és a felszínhez közeli hajszálerek látszódhatnak)
- száraz (lehet, hogy hámlik, nincsenek zsíros részek, feszesnek érezzük)

1) Ne ítéljük meg az arcbőrünk típusát közvetlenül arcmosás után. Az arc lemosása után bőrünk reagálhat a vízre vagy az arclemosóra. Legalább négy órát kell várnunk az arc lemosása után, míg pontosan megítélhetjük, milyen állapotban van a bőrünk. Az is fontos, hogy ennek megítélésekor ne viseljünk sminket, így az alapozó és a púder nem zavar meg.

2) Ezután nézzünk tükörbe. Vannak olyan területek az arcunkon, melyek észrevehetően fényesebbek? Mindenhol ilyen az arcunk, vagy csak az orr, a pofacsontok, a homlok és az áll területén? Ha nem vagyunk biztosak, fogjunk egy zsebkendőt, és tapogassuk végig az arcunkat. Ha a zsírfoltok lesznek, akkor bizonyos mértékben zsíros a bőrünk (vagy a hidratálónk túl zsíros).

3) Vannak olyan részei az arcunknak, amely száraznak vagy mattnak tűnik? Ha igen, akkor száraz a bőrünk.

4) Amennyiben az arcunk bizonyos részei szárazak, mások zsírosak, akkor vegyes bőrtípusúak vagyunk (ez a bőrkondíció gyakran olyan bőrápoló készítmények használatának köszönhető, melyek túl zsírosak vagy épp túl szárító hatásúak)

5) Legyen bőrünk száraz vagy zsíros, figyeljünk arra, ha kipirosodik az orr és a pofacsontok környékén. Vannak itt észrevehető hajszálerek? Ekkor érzékeny a bőrünk. Fontos, hogy valamilyen mértékben mindenkinek érzékeny lehet a bőre, amit okozhatnak a nem bőrbarát összetevők a kozmetikai készítményekben.

Hasznos linkek:
Különböző bőrtípusok szerint: Napi bőrápolási rutin a REN Clean Skincare termékeivel
A teljes REN Clean Skincare választék
 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio